Το καλάθι σας είναι άδειο.
Πληροφορίες Εικόνες Συχνές ερωτήσεις Οδηγίες χρήσης

ΓENIKA

Το Megaventory είναι μία σύγχρονη διαδικτυακή λύση εμπορικής διαχείρισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα μιας cloud εφαρμογής και προσφέρει μία πλήρη εικόνα της επιχείρησής σου σε πραγματικό χρόνο, όπου και να βρίσκεσαι, ενώ έχεις και τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ δοκιμής της υπηρεσίας για δύο μήνες.

Ουσιαστικά σού δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεσαι με εξαιρετικά εύκολο τρόπο τις παραγγελίες, τις αγορές, τις πωλήσεις και τις επιστροφές των προϊόντων της επιχείρησής σου, να δημιουργείς αναφορές αποθεμάτων, κόστους και κέρδους, αλλά και να προβαίνεις στην παραγωγή νέων προϊόντων,  και όλα αυτά με αξιοπιστία, ασφάλεια δεδομένων, ευκολία χρήσης, απίστευτα χαμηλό κόστος και πρόσβαση από οπουδήποτε. 

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΑΚΕΤΑ

Πακέτο

Τιμη με ΦΠΑ

Megaventory Starter

11,16 €

Megaventory Business

55,80 €

                                      Megaventory Corporate

   111,60 €

                                        Megaventory Custom

  * Εξαρτώμενο από επιλεγμένες άδειες

* 9 € ανά χρήστη ή τοποθεσία

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Πακέτο

Τιμη με ΦΠΑ

Megaventory installation customization

246,00 €

  Περιλαμβάνει υπηρεσίες αρχικοποίησης και παραμετροποίησης της εφαρμογής.

o    Το εμπορικό πακέτο Megaventory Starter περιλαμβάνει ένα (1) χρήστη και μια (1) αποθήκη καθώς και δυνατότητα εισαγωγής στην εφαρμογή μέχρι και 300 κωδικούς προϊόντος.

o    Το εμπορικό πακέτο Megaventory Business περιλαμβάνει μέχρι πέντε (5) διακριτούς χρήστες και μέχρι πέντε (5) αποθήκες καθώς και δυνατότητα εισαγωγής στην εφαρμογή μέχρι και 5.000 κωδικούς προϊόντος.

o    Το εμπορικό πακέτο Megaventory Corporate περιλαμβάνει μέχρι δέκα (10) διακριτούς χρήστες και μέχρι δέκα (10) αποθήκες καθώς και δυνατότητα εισαγωγής στην εφαρμογή μέχρι και 20.000 κωδικούς προϊόντος.

o    Το εμπορικό πακέτο Megaventory Custom περιλαμβάνει από έντεκα (11) έως τριάντα (30) διακριτούς χρήστες και από έντεκα (11) έως τριάντα (30) αποθήκες καθώς και δυνατότητα εισαγωγής στην εφαρμογή μέχρι και 20.000 κωδικούς προϊόντος.

o    Το εμπορικό πακέτο Megaventory installation customization αφορά υπηρεσίες αρχικοποίησης και παραμετροποίησης του προϊόντος καθώς και βασική επίδειξη του (μέχρι 4 ώρες)  με  Εφάπαξ Χρέωση

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ


 Τo Megaventory είναι από τις πρώτες πλήρως διαδικτυακές εφαρμογές εμπορικής διαχείρισης παγκοσμίως και απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που διαχειρίζονται φυσικά αγαθά και θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των διαδικασιών τους σε πραγματικό χρόνο. 

Η επιχείρησή σου αποκτά τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει διαδικασίες που σχετίζονται με:

 • τις αποθήκες ή τις διάφορες άλλες τοποθεσίες της, εικονικές ή μη, όπως καταστήματα, e-shop, διανομείς κ.λπ.
 • τις παραγγελίες από τους προμηθευτές σου και προς τους πελάτες σου
 • τις αναφορές στις οποίες χρειάζεται να ανατρέχεις σε τακτική βάση
 • την κατασκευή ή παραγωγή προϊόντων

Συγκεκριμένα, για τη διαχείριση αποθηκών ή τοποθεσιών, το Megaventory υποστηρίζει την παρακολούθηση πολλαπλών σημείων, για καθένα από τα οποία μπορείς να ορίσεις ξεχωριστό όριο ασφαλείας αποθέματος. Εδώ η εφαρμογή σού δίνει τη δυνατότητα επιστροφής προϊόντων τόσο σε πελάτες, όσο και σε προμηθευτές.  Παράλληλα σου παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων του προμηθευτή σου σε συνδυασμό με το χρόνο απόκρισής του, αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες μέσω των σχετικών διαθέσιμων αναφορών της εφαρμογής.

Το Megaventory μπορεί να διαχειριστεί εύκολα για λογαριασμό της επιχείρησής σου παραγγελίες των πελατών και των προμηθευτών σου και να υποστηρίξει τη δυνατότητα δημιουργίας οικονομικών προσφορών προς τους πελάτες σου. Ταυτόχρονα, μπορεί να δεχτεί ή να στείλει τμήμα παραγγελίας, αλλά και να παρακολουθήσει τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται με παρακαταθήκη. Επιπλέον, στο Megaventory καταγράφονται και αξιοποιούνται οι σχετικές επαφές που έχεις με πελάτες και προμηθευτές σου, αλλά και με εταιρείες μεταφοράς.

Οι αναφορές στο Megaventory συμβάλλουν καίρια στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σου, καθώς προσφέρουν σωστή και σε πραγματικό χρόνο εικόνα των βασικών δεικτών της, ενώ σε βοηθούν στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών αποφάσεων. Έτσι, μέσω της εφαρμογής μπορείς με βάση διάφορα κριτήρια που θέλεις να θέσεις (όπως κατηγορία προϊόντος, προμηθευτής, περίοδος, τοποθεσία κλπ) να δεις τις κινήσεις των προϊόντων σου και τα επίπεδα διαθεσιμότητάς τους. Παράλληλα, εφαρμόζοντας τα κατάλληλα φίλτρα, μπορείς να δεις άμεσα και σε πραγματικό χρόνο τιμές, όπως κέρδη, κόστη, έσοδα και αξίες αποθεμάτων.

Η υποστήριξη κατασκευής ή παραγωγής προϊόντων αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό του Megaventory, που μπορεί να παραμετροποιηθεί πλήρως σύμφωνα με τα μέτρα και της ανάγκες κάθε επιχείρησης .  Έτσι, αξιοποιώντας έναν πίνακα υλικών ανά προϊόν, μπορείς να οργανώνεις την υλοποίηση εργασιών παραγωγής με τα απαιτούμενα υλικά, να παρακολουθείς την ολοκλήρωσή τους και να «παραλαμβάνεις» (ολόκληρα ή τμηματικά) τα τελικά προϊόντα προς πώληση ή προς περαιτέρω μεταποίηση. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των βημάτων η εφαρμογή σού παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης όλων των απαραίτητων παραστατικών, ενώ παράλληλα μπορείς να παρακολουθείς και το κόστος παραγωγής.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από πολυεπίπεδα δικαιώματα χρηστών, ώστε κάθε εργαζόμενος/συνεργάτης της επιχείρησής σου να έχει πρόσβαση στις τοποθεσίες, τις διεργασίες και τις επαφές που χρειάζεται. Επίσης, μεταξύ άλλων, υποστηρίζονται πολλαπλά νομίσματα και ισοτιμίες, αλλά και τιμοκατάλογοι για να παρέχεται στην επιχείρησή σου η δυνατότητα δυναμικής κοστολόγησης. Ακόμα, σου παρέχεται η δυνατότητα παραμετροποίησης και πλήρους προσαρμογής των παραστατικών και των πρότυπων κειμένων (που περιέχονται στην εφαρμογή) σύμφωνα με τις προδιαγραφές της επιχείρησής σου.  Παράλληλα, το Megaventory είναι συμβατό και μπορεί να διασυνδεθεί με επιπλέον λογισμικά (Magento για ecommerce, Salescast για πρόβλεψη της ζήτησης, EDI για πωλήσεις σε μεγάλες αλυσίδες, Zapier για σύνδεση με άλλες εφαρμογές) ενώ διαθέτει ένα πλήρες API που παρέχει επεκτασιμότητα σε επιπλέον διεργασίες που δεν καλύπτονται από τα παραπάνω.

Τέλος, το Megaventory διαθέτει τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και γι’ αυτό το λόγο τα δεδομένα της επιχείρησής σου είναι απολύτως ασφαλή, ενώ προβλέπει τη δημιουργία τακτικών ή έκτακτων αντιγράφων ασφάλειας (backup).

Η  χρέωση της υπηρεσίας γίνεται μέσω του λογαριασμού σταθερής COSMOTE και δεν απαιτεί καμία αρχική επένδυση από την επιχείρηση.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

To Megaventory έρχεται να καλύψει ανάγκες της επιχείρησής σου που μέχρι πρότινος ικανοποιούνταν από λύσεις προηγούμενης τεχνολογίας (όπως η εγκατάσταση ακριβών ERP λογισμικών) και ενδεχομένως να την επιβάρυναν με υψηλά κόστη ή να σημείωναν καθυστερήσεις στην εφαρμογή τους.

Το Megaventory έρχεται τώρα να προσφέρει στην επιχείρησή σου μία σειρά πλεονεκτημάτων όπως:

 

 1. Δυνατότητα πρόσβασης στην εφαρμογή από πολλαπλούς συνεργάτες σου στους οποίους δίνονται ξεχωριστά δικαιώματα πρόσβασης σε πληροφορίες, όπως π.χ. για την αποθήκη, τους προμηθευτές, τις διαδικασίες, ανάλογα με την εργασία που πρέπει να διεκπεραιώσουν.
 2. Πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω διαδικτύου ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε (μέσα από υπολογιστή, κινητό ή tablet) χωρίς να προαπαιτούνται ειδικές ρυθμίσεις.
 3. Ευκολία στην πρόσβαση της εφαρμογής με την χρήση ενός απλού κωδικού που όμως προσφέρει ισχυρή προστασία στα εταιρικά σου δεδομένα διότι λειτουργεί σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές ασφαλείας.
 4. Όλες οι πληροφορίες για την επιχείρησή σου (για τις τοποθεσίες, τα προϊόντα, τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της) είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο.
 5. Ευκολία στην εκμάθηση και στη χρήση της εφαρμογής, και άμεση ενεργοποίηση περισσότερων τοποθεσιών ή χρηστών (σε αντίθεση με παλιότερες λύσεις που απαιτούνταν εβδομάδες για την ενεργοποίηση).
 6. Ανταγωνιστική τιμή της εφαρμογής, σε συνδυασμό με το εύρος των χαρακτηριστικών που προσφέρει στην επιχείρησή σου.  Ταυτόχρονα προσφέρεται δυνατότητα για τεχνική υποστήριξη χωρίς επιπλέον κόστος.

 

Η υπηρεσία παρέχεται από τον ΟΤΕ Α.Ε.

 • Megaventory image 1
 • Megaventory image 2
 • Megaventory image 3
 • Megaventory image 4
 • Megaventory image 5
 • Megaventory image 6
 • Megaventory image 7
 • Megaventory image 8
 • Megaventory image 9
 • Megaventory image 10
 • Megaventory image 11
 • Τι πρέπει να κάνω τα 5 πρώτα λεπτά στο Megaventory;

  Μενού

  • Το «Μενού Διαχείρισης» (η γκρί φιγούρα πάνω δεξιά) είναι το σημείο που πηγαίνει κανείς για να δει όλες τις διαδικασίες της εταιρίας του με μια ματιά.
  • Η καρτέλα «Δεδομένα» (το γρανάζει πάνω δεξιά) περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία της εταιρίας / οργανισμού σας. Προϊόντα, προμηθευτές, πελάτες, Αποθήκες, Τιμοκατάλογοι και τις Κατηγορίες Προϊόντων μπορούν να βρεθούν και να δημιουργούνται από αυτή την καρτέλα του μενού. Για να προσθέσετε γρήγορα τα αρχικά δεδομένα σας, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο εισαγωγής δεδομένων μας, το οποίο εισάγει τα δεδομένα από κατάλληλα διαμορφωμένη υπολογιστικά φύλλα του Excel. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαλείο εισαγωγής δεδομένων, ελέγξτε τα λεπτομερή άρθρα στο Knowledge Base ή να ρίξετε μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήστη.
  • Η καρτέλα "Αγορές" περιέχει τις επιλογές για να λάβετε ή να επιστρέψετε εμπορεύματα ή να τιμολογήσετε με τη δημιουργία παραστατικών (Εισόδου εμπορευμάτων) και τιμολογίων αγοράς.
  • Η καρτέλα "Πωλήσεις" περιέχει τις επιλογές για να αποστείλετε ή να επιστρέψετε ή να τιμολογήσετε με τη δημιουργία παραστατικών (Εξόδου εμπορευμάτων) και τιμολογίων πωλήσεων.
  • Η καρτέλα "Αποθήκη" περιέχει τις επιλογές για ενημερωθείτε για προϊόντα χαμηλά σε απόθεμα καθώς και ακριβείς τοποθεσίες (πχ ράφια) - βλ Διαθεσιμότητα και Όρια Ασφαλείας Αποθέματος. Για να θέσετε το αρχικό σας απόθεμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Απογραφή Αποθέματος

  Αν είστε ο διαχειριστής του λογαριασμού, να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να δείτε το μενού διαχείρισης στο πάνω μέρος της σελίδας και να δημιουργήσει ένα επιπλέον στρώμα των ρυθμίσεων διαχειριστή. Για παράδειγμα, ο διαχειριστής μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο νόμισμα, να δημιουργήσει ένα νέο χρήστη και να ορίσει τα δικαιώματα των χρηστών, να αλλάξει το λογότυπο της εταιρείας κλπ Ο διαχειριστής είναι επίσης ο χρήστης που μπορεί να εχει πρόσβαση στις πληροφορίες χρέωσης και την αναβάθμιση ή να επεκτείνει τον Megaventory λογαριασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μενού διαχειριστή, ελέγξτε τα λεπτομερή άρθρα στη βάση της γνώσης ή να ρίξετε μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήστη.

  Εισαγωγή Υπάρχοντος Αποθέματος

  Για να ανεβάσετε το υπάρχον αποθεμα (αρχικές ποσότητες) για την αποθήκη (ες) της εταιρείας σας θα πρέπει να πάτε στη σελίδα Απογραφή Αποθέματος (μενού Αποθήκη), να κατεβάσετε το πρότυπο φύλλο του Excel, να το συμπληρώσετε και να το ανεβάσετε στο Megaventory. Αυτό θα επικαιροποιεί το αρχικό σας ποσότητες και το κόστος ανά μονάδα προϊόντος, έτσι ώστε τα αποθέματα σας να έχει "αξία". Μόλις έχετε το απόθεμά σας στη θέση του, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε Παραγγελίες (να πουλήσετε σε πελάτες) ή εντολές αγοράς (για να αγοράσετε από τους προμηθευτές σας). Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε το αναλυτικό άρθρο στη βάση της γνώσης ή να ρίξετε μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης.

  Προσαρμογή κειμένων

  Σε περίπτωση που η μητρική σας γλώσσα δεν είναι η αγγλική θα πρέπει να ελέγξετε τα διαθέσιμα πακέτα γλωσσών στη σελίδα Προσαρμογή Κειμένων (κάτω από το προφίλ του Διαχειριστή). Στην ίδια σελίδα, μπορείτε επίσης να αλλάξετε και να προσαρμόσετε οποιοδήποτε λεκτικό του Megaventory με τη δική σας ορολογία.

 • Γιατί παρόλο που γράφτηκα κανονικά δεν έλαβα email με τα στοιχεία του λογαριασμού μου

  Το Megaventory στέλνει ένα e-mail με κάθε νέα συνδρομή. Το e-mail περιλαμβάνει τις πληροφορίες για την πρόσβαση στο νέο σας λογαριασμό. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί ότι αυτό το e-mail δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό ή καταλήγει στον φάκελο spam (ανεπιθύμητα).

  Σε μια τέτοια περίπτωση, ελέξτε πρώτα ότι το e-mail δεν είναι στο φάκελο με τα ανεπιθύμητα και επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξής (support@Megaventory.com). Στη συνέχεια, θα σας βοηθήσουμε να έχετε πρόσβαση στο νέο λογαριασμό σας αμέσως.

 • Πως προσθέτω το αρχικό μου στοκ στο Megaventory

  Οι αρχικές ποσότητες μπορούν να ανέβουν στο Megaventory με τη λειτουργία “Απογραφή Αποθέματος”. Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιείται συχνά ως το πρώτο βήμα μετά από μια πλήρη ή μερική επαναφορά βάσεων δεδομένων και πριν προχωρήσουμε με πραγματικά στοιχεία και έκδοση παραστατικών σε πραγματικό χρόνο με το Megaventory. Η διαδικασία έχει 3 βήματα και ξεκινά επιλέγοντας μια τοποθεσία απογραφής.

  Βήμα 1 – Επιλογή Αποθήκης

  Πηγαίνετε στη Διαχείριση > Απογραφή και επιλέξτε την τοποθεσία όπου γίνεται η απογραφή από το μενού.

  Βήμα 2 – Λήψη του Φύλλου εργασίας Excel

  Το φύλλο εργασίας κατεβαίνει με προσυμπληρωμένα όλα τα προϊόντα που έχουν ήδη προστεθεί στο λογαριασμό. Για να κατεβάσετε το αρχείο, πατήστε στο εικονίδιο του Excel στο Megaventory.

  Βήμα 3 – Συμπλήρωση και αποστολή των δεδομένων

  Μόνο το πράσινο χρώμα στις στήλες (Ποσότητα, κόστος ανα μονάδα και Παρατηρήσεις) πρέπει να συμπληρωθεί στο φύλλο εργασίας. Σε περίπτωση που ορισμένα προϊόντα έχουν μηδενική ποσότητα, αυτές οι σειρές μπορούν να διαγραφούν από το αρχείο -ή- μπορείτε να γράψετε μηδέν (0) στο πεδίο Ποσότητα. Το κόστος ανα μονάδα καταχωρείται στο κύριο προεπιλεγμένο νόμισμα που ορίζεται στο λογαριασμό. Το πεδίο Παρατηρήσεις είναι προαιρετικό.

  Μετά την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης των πληροφοριών, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο ‘CSV (Comma delimited)’. Σε περίπτωση που το αρχείο περιέχει χαρακτήρες Unicode (π.χ. κινέζικα, ελληνικά, αραβικά κλπ) τότε θα πρέπει να αποθηκεύεται ως ‘Unicode text (txt)’ αντ 'αυτού. Αυτό θα διατηρήσει την επιπλέον πληροφορία που είναι παρούσα σε τέτοιους χαρακτήρες.

  Μετά την αποθήκευση του υπολογιστικού φύλλου (στο Google Docs, στο Open Office, στο MS Excel ή όπου αλλού) τοπικά στον υπολογιστή, το αρχείο μπορεί να επιλεγεί κάνοντας κλικ στην επιλογή Αναζήτηση και να φορτωθεί στο Megaventory. Μόλις το αρχείο αποστελλεί, οι ποσότητες και τα αποθέματα αξίας θα ενημερωθούν στη θέση απογραφής που επιλέχθηκε στο Βήμα 1. Η ενημέρωση θα γίνει με την αυτόματη δημιουργία ενός εγγράφου Adjustment Plus.

 • Μπορώ να αλλάξω τη διαθεσιμότητα των προϊόντων μου στις τοποθεσίες μου χωρίς να δημιουργήσω παραστατικά; Μπορώ να αλλάξω το απόθεμα

  Χειροκίνητες αλλαγές διαθεσιμότητας δεν επιτρέπονται εφόσον δεν ενημερώνουν το κόστος των προϊόντων και τα έσοδα. Όλες οι κινήσεις προϊόντων πρέπει να γίνονται μέσω της έκδοσης παραστατικών εισόδου/εξόδου και τιμολογίων. Εάν θέλετε να εκτελέσετε μαζικές λειτουργίες, θα πρέπει να ενημερώσετε τη διαθεσιμότητα δημιουργώντας παραστατικά Απογραφής χρησιμοποιώντας το εργαλείο εισαγωγής δεδομένων (Απογραφή Αποθέματος).

  Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε φυσική απογραφή και να προσαρμόσετε το απόθεμά σας στο Megaventory, σύμφωνα με μια φυσική καταμέτρηση, θα πρέπει να πάτε στη σελίδα Απογραφή Αποθέματος, να κατεβάστε το προσυμπληρωμένο φύλλο του Excel και να το ανεβάσετε στο Megaventory.

 • Μπορώ να φιλτράρω ή να ιεραρχήσω τα δεδομένα μου

  Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, το Megaventory χρησιμοποιεί πίνακες για να εμφανίσετε μια λίστα των οντοτήτων, όπως (προϊόντα, προμηθευτές, έγγραφα, κλπ) σε σελίδες. Ο πίνακας έχει ενσωματωμένη ταξινόμηση και ικανότητες φιλτραρίσματος ακριβώς όπως ένα υπολογιστικό φύλλο του Excel:

  • Μπορείτε να ταξινομήσετε με μια στήλη κάνοντας κλικ στην κεφαλίδα της στήλης.
  • Μπορείτε να φιλτράρετε τα δεδομένα πληκτρολογώντας στο πλαίσιο κειμένου φίλτρου ακριβώς κάτω από την επικεφαλίδα της κάθε στήλης. Για να πάρετε περισσότερες επιλογές φιλτραρίσματος κάντε κλικ στο εικονίδιο φίλτρου δίπλα στα πλαίσια κειμένου.

  Η εφαρμοσμένη κατανομή και οι επιλογές φιλτραρίσματος παραμένουν αποθηκευμένες σε ένα cookie στον υπολογιστή σας. Έτσι θα εμφανιστεί με τον ίδιο τρόπο, ακόμη και αν βγείτε από αυτή τη σελίδα και επιστρέψετε αργότερα.

 • Πώς μπορώ να χρησιμοποίησω το Megaventory για κατασκευή ή παραγωγή

  Το Megaventory έχει μια εξαιρετικά εύκολη λειτουργία Κατασκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από άπειρους χρήστες. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για την κατασκευή ενός τελικού Προϊόντος για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τα άρθρα στο Knowledge Base μας:

  1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Εντολές Εργασίας” από τη σελίδα Ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.
  2. Πλοηγηθείτε στην Λίστα Χρηστών (θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι ως διαχειριστής και, στη συνέχεια, Διαχειριστής > Χρήστες> Εμφάνιση όλων). Όταν η σελίδα φορτώσει, κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τα δικαιώματα χρήστη.
  3. Μόλις είστε στη σελίδα Δικαιώματα χρήσης, Επιλέγχτε “Εργασίες” και κάντε κλικ στο "Περισσότερα" δίπλα. Στη συνέχεια, διαλέγξτε «προβολή και μεταβολή” σε όλες τις Αποθήκες όπου είναι δυνατόν να κατασκευαστούν προϊόντα και επιλέγξτε “Ενημέρωση Πίνακα Υλικών” ενός τελικού προϊόντος.

  Μέχρι αυτό το σημείο, η μονάδα λειτουργεί είναι ενεργοποιημένη και έχετε τουλάχιστον ένα χρήστη (σας) που έχει πρόσβαση στη μονάδα Έργων. Για να πάρει περισσότερους χρήστες να χρησιμοποιούν την ενότητα Έργων σε μία ή περισσότερες θέσεις Απογραφή, απλά επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3.

  4. Εισάγετε ένα προϊόν (Δεδομένα > Προϊόντα> Προσθήκη προϊόντος) που θα λειτουργήσει ως ένα από τα προϊόντα που θα μπορείτε να προσθέσετε σε ένα Πίνακα Υλικών. Συμπληρώστε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και επιλέξτε “Αγορά από Προμηθευτή”. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτό το βήμα για να προσθέσετε περισσότερα προϊόντα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο εισαγωγής δεδομένων για να προσθέσετε τα προϊόντα χρησιμοποιώντας ένα αρχείο CSV (Δεδομένα Λογαριασμού> Εισαγωγή δεδομένων).
  5. Προσθέστε ένα άλλο προϊόν (Δεδομένα > Προϊόντα> Προσθήκη προϊόντος) που θα λειτουργήσει ως Τελικό Προϊόν σε μια Εντολή Εργασίας. Συμπληρώστε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και επιλέξτε "Κατασκευή από Εντολή Εργασίας». Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί «Εισαγωγή» θα έχετε την επιλογή να προσθέσετε / επισυνάψετε ένα Πίνακα Υλικών για αυτό το Τελικό Προϊόν(δείτε το βήμα 6 παρακάτω).
  6. Κάντε κλικ για να προσθέσετε ένα Πίνακα Υλικών για το Τελικό Προϊόν και συμπληρώστε τον με τα συστατικά προϊόντα και την αντίστοιχη ποσότητα για το καθένα (τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί στο βήμα 4 παραπάνω). Επαναλάβετε τα βήματα 5 και 6 για να προσθέσετε περισσότερα Τελικά Προϊόντα στο λογαριασμό σας και να τα συσχετίσετε με κάποιους Πίνακες Υλικών

  Τώρα, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την κατασκευή!

  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Εντολή Εργασίας στην καρτέλα του μενού Εργασίες. Συμπληρώστε τον κωδικό του Τελικού Προϊόντος (μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με τα κιάλια ή αρχίσετε να πληκτρολογείτε στο πλαίσιο κειμένου), επιλέξτε την Αποθήκη και τέλος, προσθέστε την ποσότητα που θέλετε να κατασκευαστεί. Κάντε κλικ στο Δημιουργία Εντολής Εργασίας.
  8. Μόλις η σελίδα φορτώσει. Έχετε τη δυνατότητα να Αναθέσετε Υλικά στην Εντολή Εργασίας. Αυτό θα μειώσει το απόθεμα των υλικών που αναθέσατε στη συγκεκριμένη Αποθήκη σύμφωνα με τον Πίνακα Υλικών και την ποσότητα του Τελικού Προϊόντος που έχει παραγγελθεί στην Εντολή Εργασίας. Αυτό σημαίνει κυριολεκτικά: Φέρτε τα υλικά στον πάγκο, έτσι μπορώ να ξεκινήσω την κατασκευή.
  9. Μετά την Ανάθεση Υλικών, η Εντολή Εργασίας έχει πλέον σήμανση “Σε επεξεργασία”. Τώρα, μπορείτε να λάβετε τα Τελικά Προϊόντα. Εάν λάβετε ποσότητα ίση με την ποσότητα που παραγγέλθηκε, η κατάσταση θα γίνει «Ολοκληρωμένη». Αν όχι, η κατάσταση θα γίνει «Ημιτελής». Λήψη Τελικών Προϊόντων σημαίνει ότι η ποσότητα του Τελικού Προϊόντος θα αυξηθεί στην Αποθήκη (στην αποθήκη που έχει επιλεγεί στο βήμα 7).
  10. Η Εντολή Εργασίας έχει και άλλες επιλογές. Μπορείτε να επιστρέψετε τα υλικά που έχετε αναθέσει (π.χ. για τα ελαττωματικά στοιχεία) ή να την ακυρώσετε.

 • Γιατί μερικοί χρήστες δε βλέπουν όλους τους προμηθευτές ή όλους τους πελάτες ή όλες τις τοποθεσίες στη σχετική λίστα πριν φτιάξουν ένα παραστατικό

  Επειδή πιθανότατα δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιώματα για να εκδώσουν παραστατικά για αυτούς τους προμηθευτές / πελάτες ή για αυτή την Αποθήκη

  Για να ορίσετε λεπτομερή δικαιώματα, ο διαχειριστής του λογαριασμού θα πρέπει να μεταβεί στο Μενού Διαχειριστή > Χρήστες > Προβολή όλων και να επεξεργαστεί τα δικαιώματα πρόσβασης του χρήστη.

  Μόλις είστε στη σελίδα Δικαιώματα Πρόσβασης, κάντε κλικ στο "Περισσότερα" δίπλα στα “Παραστατικά Κίνησης και Τιμολόγια” για να εμφανίσετε τα λεπτομερή δικαιώματα πρόσβασης για Προμηθευτές / Πελάτες και Αποθήκες. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τον καθορισμό των λεπτομερών δικαιώματα χρήστη για τις υπόλοιπες σελίδες πατώντας το «περισσότερα».

 • Πώς μπορώ να αλλάξω την προεπιλεγμένη εμφάνιση των εκτυπώσεων ώστε να δημιουργήσω την εμφάνιση της επιχείρησής μου

  Το Megaventory παρέχει ένα πολύ ισχυρό τρόπο για να προσαρμόσετε πλήρως την εμφάνιση των εκτυπώσεών σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στη λίστα των τύπων παραστατικών στο λογαριασμό σας (Δεδομένα> Τύποι Παραστατικών> Προβολή όλων) και κάντε κλικ στην Περιγραφή Παραστατικού (Συντομογραφία) για να ανοίξει ένα συγκεκριμένο τύπο εγγράφου.

  Μόλις φορτωθεί η σελίδα, ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Προσαρμοσμένη Επικεφαλίδα/Υποσέλιδο” και κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία για να προσθέσετε κώδικα HTML στην καρτέλα HTML ή απλό κείμενο στην καρτέλα Σχεδίαση. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε όρους πληρωμών της επιχείρησής σας ή παρόμοιες οδηγίες στο κάτω μέρος της σελίδας της εκτύπωσης

  Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τις παρακάτω μεταβλητές, οι οποίες θα αντικατασταθούν από το σύστημα. Αυτές οι μεταβλητές (xxxSOMESTRINGxxx) αντικαθίσταται όπως φαίνεται παρακάτω:

  xxxLOGOxxx - Αντικαθίσταται από το λογότυπο της εταιρείας σας, το οποίο μπορεί να εισαχθεί στη Διαμόρφωση Λογαριασμού (Διαχειριστής> Διαμόρφωση Λογαριασμού).
  xxxLABEL_TRANS_DATExxx - Αντικαθίσταται από "Ημερομηνία εγγράφου" ή "Ημερομηνία Παραγγελίας" ή “Ημερομηνία Προσφοράς", ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου.
  xxxTRANS_DATExxx - Αντικαθίσταται από την ημερομηνία κατά την οποία δημιουργήθηκε το έγγραφο.
  xxxLABEL_TRANS_NAMExxx - Αντικαθίσταται από το "Όνομα εγγράφου".
  xxxTRANS_NAMExxx - Αντικαθίσταται από την περιγραφή του τύπου του εγγράφου που θα εκτυπωθεί
  xxxLABEL_TRANS_NUMBERxxx - Αντικαθίσταται από "Αριθμός εγγράφου".
  xxxTRANS_NUMBERxxx - Αντικαθίσταται από τον αριθμό εγγράφου.
  xxxLABEL_WAREHOUSExxx - Αντικαθίσταται από "Αποθήκη".
  xxxWARE_NAMExxx - Αντικαθίσταται από το όνομα Αποθήκης.
  xxxLABEL_CUSTOM_DATE_1xxx - Αντικαθίσταται από “Προσαρμοσμένη Ημερομηνία Εγγράφου 1" ή "Προσαρμοσμένη Ημερομηνία Παραγγελίας 1" ή "Προσαρμοσμένη Ημερομηνία Προσφοράς 1", σύμφωνα με τον τύπο εγγράφου.
  xxxCUSTOM_DATE_1xxx - Αντικαθίσταται από την Προσαρμοσμένη Ημερομηνία 1 που ο χρήστης έχει εισάγει στο έγγραφο.
  xxxLABEL_CUSTOM_DATE_2xxx - Αντικαθίσταται από “Προσαρμοσμένη Ημερομηνία Εγγράφου 2" ή "Προσαρμοσμένη Ημερομηνία Παραγγελίας 2" ή "Προσαρμοσμένη Ημερομηνία Προσφοράς 2", σύμφωνα με τον τύπο εγγράφου.
  xxxCUSTOM_DATE_2xxx - Αντικαθίσταται από την Προσαρμοσμένη Ημερομηνία 2 που ο χρήστης έχει εισάγει στο έγγραφο.
  xxxLABEL_PAYMENT_TERMSxxx - Αντικαθίσταται από "Όροι Πληρωμής".
  xxxPAYMENT_TERMSxxx - Αντικαθίσταται από τους όρους πληρωμής που ο χρήστης έχει εισάγει στο έγγραφο.
  xxxLABEL_COMPANY_NAMExxx - Αντικαθίσταται από "Εταιρεία".
  xxxCOMPANY_NAMExxx - Αντικαθίσταται από το όνομα της εταιρείας σας, το οποίο μπορεί να εισαχθεί στη Διαμόρφωση Λογαριασμού.
  xxxLABEL_COMPANY_ADDRESSxxx - Αντικαθίσταται από “Διεύθυνση".
  xxxCOMPANY_ADDRESSxxx - Αντικαθίσταται από τη διεύθυνση της εταιρείας σας, η οποία μπορεί να εισαχθεί στη Διαμόρφωση Λογαριασμού.
  xxxLABEL_COMPANY_CITYxxx - Αντικαθίσταται από "Πόλη".
  xxxCOMPANY_CITYxxx - Αντικαθίσταται από την πόλη της εταιρείας σας, η οποία μπορεί να εισαχθεί στη Διαμόρφωση Λογαριασμού.
  xxxLABEL_COMPANY_ZIPxxx - Αντικαθίσταται από "ΤΚ".
  xxxCOMPANY_ZIPxxx - Αντικαθίσταται από τον ταχυδρομικό κώδικα της εταιρείας σας, ο οποίος μπορεί να εισαχθεί στη διαμόρφωση λογαριασμού.
  xxxLABEL_COMPANY_COUNTRYxxx - Αντικαθίσταται από "Χώρα".
  xxxCOMPANY_COUNTRYxxx - Αντικαθίσταται από την χώρα της εταιρείας σας, η οποία μπορεί να εισαχθεί στη διαμόρφωση λογαριασμού.
  xxxLABEL_COMPANY_TELxxx - Αντικαθίσταται από το "τηλέφωνο".
  xxxCOMPANY_TELxxx - Αντικαθίσταται από τον αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας σας, ο οποίος μπορεί να εισαχθεί στη διαμόρφωση λογαριασμού.
  xxxLABEL_COMPANY_TAXIDxxx - Αντικαθίσταται από "ΑΦΜ".
  xxxCOMPANY_TAXIDxxx - Αντικαθίσταται από τον αριθμό φορολογικού μητρώου της εταιρείας σας, ο οποίος μπορεί να εισαχθεί στη Διαμόρφωση λογαριασμού.
  xxxLABEL_CUSTOMER_NAMExxx - Αντικαθίσταται από "Πελάτης" ή "Προμηθευτής", σύμφωνα με τον τύπο εγγράφου.
  xxxCUSTOMER_NAMExxx - Αντικαθίσταται από τον Πελάτη / Προμηθευτή που ο χρήστης έχει εισάγει στο έγγραφο.
  xxxLABEL_CUSTOMER_ADDRESSxxx - Αντικαθίσταται από "Διεύθυνση" ή "Διεύθυνση Χρέωσης», σύμφωνα με τον τύπο εγγράφου.
  xxxCUSTOMER_ADDRESSxxx - Αντικαθίσταται από τη διεύθυνση Πελάτη / Προμηθευτή που ο χρήστης έχει εισάγει στο έγγραφο.
  xxxLABEL_CUSTOMER_SHIP_ADDRESSxxx - Αντικαθίσταται από “Διεύθυνση Παραλαβής» ή «Αποστολής», σύμφωνα με τον τύπο εγγράφου.
  xxxCUSTOMER_SHIP_ADDRESSxxx - Αντικαθίσταται από τη διεύθυνση Πελάτη/Προμηθευτή που ο χρήστης έχει εισάγει στο έγγραφο.
  xxxLABEL_CUSTOMER_TELxxx - Αντικαθίσταται από "Τηλέφωνο".
  xxxCUSTOMER_TELxxx - Αντικαθίσταται από τον τηλεφωνικό αριθμό πελατών / προμηθευτών.
  xxxLABEL_CUSTOMER_EMAILxxx - Αντικαθίσταται από το “e-mail".
  xxxRECIPEMAILxxx - Αντικαθίσταται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πελατών / προμηθευτών.
  xxxLABEL_CUSTOMER_TAXIDxxx - Αντικαθίσταται από "ΑΦΜ".
  xxxCUSTOMER_TAXIDxxx - Αντικαθίσταται από τον αριθμό φορολογικού μητρώου των πελατών / προμηθευτών.
  xxxLABEL_CUSTOMER_COMMENTSxxx - Αντικαθίσταται από “Σχόλια προμηθευτή" ή "Σχόλια Πελάτη", σύμφωνα με τον τύπο εγγράφου.
  xxxCUSTOMER_COMMENTSxxx - Αντικαθίσταται από τα σχόλια πελατών / προμηθευτών.
  xxxLABEL_TRANS_COMMENTSxxx - Αντικαθίσταται από "Σχόλια Παραστατικού" ή “Σχόλια Παραγγελίας" ή “Σχόλια Οικονομικής Προσφοράς" ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου.
  xxxTRANS_COMMENTSxxx - Αντικαθίσταται από τα σχόλια που ο χρήστης έχει εισάγει στο έγγραφο.
  xxxLABEL_TOTALS_WEIGHTxxx - Αντικαθίσταται από “Βάρος”.
  xxxTOTALS_WEIGHTxxx - Αντικαθίσταται με το συνολικό βάρος των αντικειμένων στο έγγραφο. Βάρος ανά προϊόν μπορεί να προστεθεί στη μονάδα προϊόντα.

 • Πώς μπορώ να ακυρώσω μια Απεσταλμένη και Τιμολογημένη Παραγγελία Πελάτη

  Για να ακυρωθεί μια παραγγελία που έχει Αποσταλεί και Τιμολογηθεί πρέπει πρώτα να ακυρώσετε όλα τα παραστατικά που έχετε εκδόσει με βάση αυτή την Παραγγελία
  1. Ανοίξτε την Παραγγελία, πηγαίντε στην καρτέλα “Σχετικά Παραστατικά” και ανοίξτε όλα τα σχετικά παραστατικά.
  2. Για κάθε ένα απο τα παραστατικά πατήστε Περισσότερα > Ακύρωση.
  3. Έπειτα ανοίξτε την Παραγγελία Πελάτη που θέλετε να ακυρώσετε από τη Λίστα Παραγγελιών, θα παρατηρήσετε πως είναι τώρα σε Εκκρεμότητα και μπορείτε να την ακυρώσετε από το μενού “Περισσότερα”

 • Πώς μπορώ να διορθώσω την ποσότητα ή την τιμή σε μία Παραγγελία Πελάτη που έχει αποσταλεί και τιμολογηθεί

  Για να μπορέσετε να αλλάξετε τις ποσότητες ή τις τιμές των προϊόντων σε μια παραγγελία πρέπει πρώτα να ακυρώσετε όλα τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί.
  1. Μέσα στην Παραγγελία Πελάτη που θέλετε να αλλάξετε πατήστε την καρτέλα “Σχετικά Παραστατικά” και ανοίξτε όλα τα παραστατικά. Οι ποσότητες και οι τιμές σε ένα κλειστό παραστατικό δεν αλλάζουν. Θα πρέπει να ακυρώσετε τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί και να φτιάξετε ένα καινούριο παραστατικό στο οποίο θα μπορείτε να αλλάξετε τα δεδομένα.
  2. Ανοίξτε το παραστατικό που θέλετε να αλλάξετε και ακυρώστε το (στο μενού περισσότερα)
  3. Αντιγράψτε τα δεδομένα του παραστατικού σε ένα νέο (στο μενού Περισσότερα)
  4. Μπορείτε να βρείτε το νέο παραστατικό στο Κινήσεις Προϊόντων και Αναφορά Παραγγελιών και δε θα του έχει ανατεθεί αριθμός
  5. Κάντε κλικ στο "--" στη στήλη αριθμός του παραστατικού, το νέο παραστατικό θα είναι σε Αρχική κατάσταση και θα είναι δυνατό να επεξεργαστεί.
  6. Για κάθε σχετικό παραστατικό της αρχικής Παραγγελίας πατήστε Περισσότερα > Ακύρωση.
  7. Πηγαίντε πίσω στην Παραγγελία που θέλετε να αλλάξετε, θα είναι στην κατάσταση Επιβεβαιωμένη. Μπορείτε από το μενού Περισσότερα να την πάτε στην κατάσταση Σε επεξεργασία και αυτό θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τη λίστα προϊόντων
  8. Μπορείτε τώρα να αλλάξετε τις τιμές και τις ποσότητες στη λίστα προϊόντων

 • Πώς μπορώ να επεξεργαστώ παραστατικά που έχουν εκδοθεί

  Οι ποσότητες και οι τιμές σε ένα παραστατικό δεν μπορούν να μεταβληθούν, πρέπει να ακυρώσετε αυτό το παραστατικό και να δημιουργήσετε ένα νέο με το

  1. Ανοίξτε το παραστατικό που θέλετε να ακυρώσετε και ακυρώστε το πατώντας στο μενού «Περισσότερα»
  2. Αντιγράψτε το περιεχόμενο του παραστατικού από το μενού «Περισσότερα».
  3. Μπορείτε να βρείτε πως έχει δημιουργηθεί ένα ίδιο παραστατικό στην Αποθήκη στο οποίο δεν έχει ανατεθεί ακόμα αριθμός παραστατικού
  4. Πατήστε στο “—“ στην λίστα παραστατικών. Το νέο παραστατικό είναι δυνατό να μεταβληθεί.

 • Πώς μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το Megaventory

  Αν θέλετε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Megaventory μπορείτε να ανατρέξετε στη γνωσιακή μας βάση στο http://Megaventory.freshdesk.com/solution/categories ή στο εγχειρίδιο χρήσης στο https://Megaventory.com/Megaventory_Manual.pdf. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail στο support@Megaventory.com.